Tulkin ammatin sääntely: Mitä mieltä tulkit ovat?

29.5.2024 18:00

Tekstin talo, Helsinki ja verkossa

Tammikuussa kysyimme tulkeilta näkemyksiä tulkin ammatin sääntelystä ja mahdollisesta tulkkirekisteristä. Esittelemme nyt kyselyn tuloksia ja käymme keskustelua aiheesta.

Kyselyssä kartoitettiin tulkkien ajatuksia siitä, tulisiko lainsäädännössä määritellä nykyistä tarkemmin, millainen pätevyys julkishallinnossa toimivata tulkilta vaaditaan. Kysely oli kohdistettu Suomessa toimiville puhuttujen kielten tulkeille, viittomakielen tulkeille, puhevammaisten tulkeille ja kirjoitustulkeille.

Kyselyn toteuttivat Kieliasiantuntijat, Suomen kielipalveluyritykset SKY ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta!

Aika: ke 29.5.2024 klo 18-20
Paikka: Tekstin talo, Helsinki ja verkossa

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ohjelma

  • Tervetuloa!
  • Kyselyn tulosten esittely – tutkija Jari Pekkinen, Infontain Oy.
  • Järjestöjen kommentit
  • Keskustelua

Keskustelua vetää SKTL:n tulkkijaoston puheenjohtaja, rekisteröity oikeustulkki ja konferenssitulkki Pia Leppälä. Keskustelemassa Leppälän lisäksi viittomakielen tulkki, rekisteröity oikeustulkki Anitta Malmberg, erityisasiantuntija, FT Gun-Viol Vik Diakonia-ammattikorkeakoulusta (Diak) ja muita asiantuntijoita. Yleisö voi osallistua keskusteluun.

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Pyydämme kuitenkin kaikkia ilmoittautumaan tilaisuuteen, sillä tilaisuuteen mahtuu paikan päälle 60 ensiksi ilmoittautunutta. Lähiosallistujien viimeinen ilmoittautumispäivä on su 26.5.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton verkkosivuilla: Tulkkien lakivaikuttamiskyselyn esittelytilaisuus - Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (sktl.fi)

Tilaisuuden järjestävät Kieliasiantuntijat, Suomen kielipalveluyritykset SKY ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.

Ajankohta

Alkaa:   29.5.2024 18:00
Päättyy:   29.5.2024 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tekstin talo, Helsinki ja verkossa

Tekstin talon Permantosali, Lintulahdenkatu 3 (1. krs)
Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

Kieliasiantuntijat ry

toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen tapahtuman järjestäjälle käyttää tietojasi tämän tapahtuman osallistujarekisterissä. Käytämme tallentamiasi tietoja vain tämän tapahtuman järjestämiseen esim. ennakkomateriaalin lähettämiseen ja muuhun tapahtumasta tiedottamiseen sekä tapahtumahallintaan. Tietoja säilytetään tapahtuman jälkeen osallistumisen todentamista varten. Ilmoittautumistiedot poistetaan 6 kuukauden sisällä.

Voit lukea verkkosivuiltamme lajemman rekisteriselosteen: Näin käsittelemme henkilötietojasi