Tietosuojaa ja tietoturvaa kieliasiantuntijalle

29.9.2022 17:00

verkossa

Mitä kieliasiantuntijan tulee tietää ja osata tietosuojaan ja tietoturvaan liittyen?

Jokainen kielipalvelualalla työskentelevä joutuu ottamaan huomioon asiakastyössä tietosuoja- ja tietoturva-asiat. Tässä koulutuksessa saat kattavan käsityksen siitä, millaisia asioita tietosuoja ja tietoturva pitää sisällään ja mitä sinun pitää tehdä, jotta tietosuoja ja tietoturva toteutuvat. Saat myös käytännön vinkkejä tietojen suojaamiseen.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia teemoja:

  • Mistä puhutaan, kun puhutaan esim. tietosuojasta, henkilötiedosta, henkilötietojen ja muiden tietojen käsittelystä, salassapidosta tai muusta sellaisesta?
  • Tietosuojavaatimukset ja turvallisuussopimusten tyypilliset vaatimukset: Mitä ne ovat ja miten ne pitää ymmärtää?
  • Mitä tietojen suojaaminen käytännössä tarkoittaa?
  • Miten minun tulee toimia? Mitä tarkoitetaan sillä, kun puhutaan riittävistä teknisistä ja organisatorisista suojauksista? Mitä ne voisivat olla?
  • Mikä ero on turvallisuuspoikkeamalla ja tietoturvaloukkauksella? Mitkä ovat tyypilliset turvallisuuspoikkeamat ja tietoturvaloukkaukset? Miten ehkäisen niitä ennalta ja mistä minun pitää ilmoittaa ja kenelle?
  • Miksi tietosuoja-ajattelu on tärkeää?

Kouluttajana toimii tietosuojaan erikoistunut lakimies Arto Pirinen, joka neuvoo mm. Kieliasiantuntijoita ja Akavan Erityisaloja tietosuoja- ja tietoturva-asioissa. Arto on myös perehtynyt esimerkiksi Poliisihallituksen tulkkauspalveluiden sopimuksen tietosuoja- ja tietoturvavaatimuksiin.

Olemme lisänneet ennakkokysymysten pohjalta koulutukseen osion konekääntimien tietoturvasta. Näistä puhuu konekääntimien kehittäjä Tommi Nieminen, joka on toiminut myös kääntäjänä.

Voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä ilmoittautumislomakkeen kautta.

Koulutus on avoin ja maksuton Kieliasiantuntijat ry:n jäsenille. Etäkoulutuksesta ei tehdä tallennetta.

Ilmoittaudu mukaan keskiviikkoon 28.9. mennessä.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

29.9.2022 17:00

Päättyy:  

29.9.2022 19:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

verkossa


Järjestäjä

Kieliasiantuntijat ry

toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen tapahtuman järjestäjälle käyttää tietojasi tämän tapahtuman osallistujarekisterissä. Käytämme tallentamiasi tietoja vain tämän tapahtuman järjestämiseen esim. ennakkomateriaalin lähettämiseen ja muuhun tapahtumasta tiedottamiseen sekä tapahtumahallintaan. Tietoja säilytetään tapahtuman jälkeen osallistumisen todentamista varten. Ilmoittautumistiedot poistetaan 6 kuukauden sisällä.

Voit lukea verkkosivuiltamme lajemman rekisteriselosteen: Näin käsittelemme henkilötietojasi