Uuden tutkimuksen ilta: Queeriä kielitiedettä

27.4.2022 17:00

Zoom

Uuden tutkimuksen iltojen toisessa osassa tutustutaan queer-lingvistiikkaan. Millaista tutkimusta alalla tehään? Mitä tulokset kertovat ja miten niitä voidaan soveltaa? Tule kuulemaan ja oppimaan uutta!

Puhuja:

Meri Lindeman on suomen kielen väitöskirjatutkija Turun yliopistosta. Hän on kiinnostunut kielen variaatiosta, kielikäsityksistä sekä kielen, identiteetin ja yhteiskunnan välisistä suhteista.

Lindemanin tutkimus perustuu queer-lingvistiikkaan, joka lähestyy kieltä kriittisestä, cis- ja heteronormatiivisuutta kyseenalaistavasta näkökulmasta. Hänen pro gradu -tutkielmansa käsitteli suomenkielisten homomiesten puheeseen liitettyjä käsityksiä, ja nyt tekeillä olevassa väitöskirjassaan hän tarkastelee vaihtelevan sukupuolikokemuksen suhdetta puheen tilanteiseen variaatioon.

Tapahtuma järjestetään etänä ja on avoin kaikille Kieliasiantuntijat ry:n jäsenille.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

27.4.2022 17:00

Päättyy:  

27.4.2022 18:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Järjestäjä

Kieliasiantuntijat ry

toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen tapahtuman järjestäjälle käyttää tietojasi tämän tapahtuman osallistujarekisterissä. Käytämme tallentamiasi tietoja vain tämän tapahtuman järjestämiseen esim. ennakkomateriaalin lähettämiseen ja muuhun tapahtumasta tiedottamiseen sekä tapahtumahallintaan. Tietoja säilytetään tapahtuman jälkeen osallistumisen todentamista varten. Ilmoittautumistiedot poistetaan 6 kuukauden sisällä.

Voit lukea verkkosivuiltamme lajemman rekisteriselosteen: Näin käsittelemme henkilötietojasi