Puhutun ja kirjoitetun kielen vinouma

24.5.2022 17:00

Zoom

Elina Tapio on kielen, vuorovaikutuksen, saavutettavuuden ja kehittämismenetelmien asiantuntija. Hän on lisäksi kokenut kouluttaja ja pedagogi. Kieliasiantuntijoille suunnatussa kaksituntisessa Tapio keskittyy puhutun ja kirjoitetun kielen vinoumiin, valta-asetelmiin ja oletuksiin kielitaidosta. Koulutuksessa on myös kuulijoita osallistavia osioita, jotka ovat Tapion opetustyylille myös keskeisiä.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia kysymyksiä:

Miksi ja millaisissa toimintaympäristöissä kirjoitetulla ja puhutulla kielellä on erityinen valta-asema? Millaisia seurauksia puhutun ja kirjoitetun kielen valta-asemalla on? Millaisia oletuksia ympäristöllä ja valtakulttuurin edustajilla on esimerkiksi tulkkauspalvelun asiakkaiden luku- ja kirjoituskäytänteistä (esimerkiksi turvapaikanhakijat)? Milloin ja miten puhuttu ja kirjoitettu kieli on resurssi tulkkaustilanteessa? Miten edellä mainitut seikat vaikuttavat tulkin toimintaan ja tulkatun vuorovaikutustilanteen onnistumiseen?

Tapahtuma on maksuton ja avoin Kieliasiantuntijat ry:n jäsenille

Valitse haluamasi lippu
Lippu
Myynti päättyy
Määrä

Puhutun ja kirjoitetun kielen vinouma

Myynti päättyy 23.5.2022 23:59

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

24.5.2022 17:00

Päättyy:  

24.5.2022 19:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Järjestäjä

Kieliasiantuntijat ry

toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen tapahtuman järjestäjälle käyttää tietojasi tämän tapahtuman osallistujarekisterissä. Käytämme tallentamiasi tietoja vain tämän tapahtuman järjestämiseen esim. ennakkomateriaalin lähettämiseen ja muuhun tapahtumasta tiedottamiseen sekä tapahtumahallintaan. Tietoja säilytetään tapahtuman jälkeen osallistumisen todentamista varten. Ilmoittautumistiedot poistetaan 6 kuukauden sisällä.

Voit lukea verkkosivuiltamme lajemman rekisteriselosteen: Näin käsittelemme henkilötietojasi