Kun myötätunto uuvuttaa

24.5.2024 09:00

Zoom

Tervetuloa Akavan Erityisalojen ja MIELI ry:n yhdessä toteuttamaan ’Mieli työssä’ -webinaarisarjaan!

Mielen vahvistaminen on työelämätaito. Mielenterveys on kivijalka kyvyllemme elää täyttä elämää ja tehdä töitä. Työssä mielen hyvinvointia voi vahvistaa arkisilla keinoilla voimavaroja lisäämällä. Hyvinvoiva mieli tuo työhön intoa, energiaa, motivaatiota ja sitoutumista. Mieliystävällisen työpaikan rakentaminen on työyhteisön yhteinen asia. ​

Webinaarisarja keskittyy mielen hyvinvoinnin ja voimavarojen vahvistamiseen kolmen eri teemakokonaisuuden myötä. Webinaarissa saat tietoa, vinkkejä ja oivalluksia, miten teemaa voi soveltaa oman työn ja työyhteisön arkeen mielen hyvinvointia ja voimavaroja vahvistaen.

Myötätunnolla on tutkitusti valtavia merkityksellisiä hyötyjä mielenterveydelle ja sen tietoinen vahvistaminen työelämässä parantaa työhyvinvointia ja on parhaimmillaan kukoistavaa mielenterveyttä tukevan työnteon pohja. Kiireisessä ja kilpailuhenkisessäkin työelämässä myötätunnon merkitys korostuu, erityisesti HR-työssä ja muussa ihmisläheisessä työssä. Joskus kuitenkin myötätunto voi myös uuvuttaa aiheuttaen myötätuntouupumusta.

Koulutuksessa käydään läpi mitä on myötätunto ja mitä hyötyä siitä on työntekijän ja työyhteisön hyvinvoinnille. Samalla koulutuksessa pysähdytään myös myötätuntouupumuksen äärelle, opitaan tunnistamaan sitä sekä löytämään itsemyötätuntoa oman jaksamisen voimanlähteeksi.

Koulutus sopii erityisesti HR-työtä sekä muuta ihmisläheistä työtä tekeville.

Kouluttaja: Mari Huhtiniemi, asiantuntijapsykologi ja kouluttaja / Työelämän mielenterveys -yksikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry

”Haluan olla vahvistamassa oivallusta siitä, että jokainen meistä voi osaltaan vaikuttaa sekä omaan että työyhteisön hyvinvointiin. Vastuu tästä on yhteinen. Hyvinvointi työssä rakentuu jokapäiväisessä arjessa ja työn on mahdollista olla myös hyvinvointia edistävää. Uskon arvostavan, yhdenvertaisen ja voimavarakeskeisen kohtaamisen sekä arjen tekojen voimaan. Yksilöiden ja työyhteisöjen hyvinvoinnin vahvistaminen ennakoivalla otteella on sekä inhimillistä että ajallisia ja taloudellisia resursseja säästävää.”

Webinaarista tehdään tallenne.

Ilmoittaudu koulutukseen 24.5. klo 9 mennessä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Tapahtuman järjestävät Akavan erityisalat ja MIELI ry.

Ohjeet Zoom-webinaariin:

  • Rekisteröityessäsi mukaan webinaariin, sinua pyydetään täyttämään etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja jäsenyhdistyksesi. Käytäthän sellaista sähköpostiosoitetta, joka on sinulla aktiivisessa käytössä, sillä webinaarin osallistumislinkki ja tapahtumamuistutukset lähetetään ko. sähköpostiin. Jos et halua oikean nimesi näkyvän webinaarin chat-palstalla, voit kirjoittaa etu- ja sukunimikenttiin esimerkiksi nimesi etukirjaimet tai jonkin itse keksimäsi nimimerkin. Huomaathan kuitenkin, että nimimerkin tulee olla asiallinen. Emme suosittele rekisteröitymistä Facebook-tunnuksilla.
  • Sinun ei tarvitse ladata Zoom-ohjelmaa koneellesi, voit osallistua selaimella klikkaamalla saamaasi osallistumislinkkiä. Zoom-webinaari toimii parhaiten Chrome-selaimella.
  • Jos webinaari tallennetaan, siitä mainitaan webinaarin alussa. Chattikeskustelu ei näy tallenteessa, ainoastaan kouluttajan ja fasilitaattorin puhe sekä diaesitys.
  • Osallistujalista ei näy muille osallistujille. Kaikkien osallistujien äänet ja videokuvat on webinaarissa valmiiksi mykistetty. Keskustelu ja kysymykset käydään chat-palstalla. Rekisteröitymisvaiheessa antamasi nimi näkyy sellaisenaan chatissa.
  • Olemme Akavan Erityisaloissa tehneet työtä sen eteen, että Zoomin käyttö on tietoturvallista. Voit siis huoletta klikata itsesi mukaan!
  • Jos sinulla on teknisiä ongelmia tai muita kysymyksiä Zoomiin liittyen, voit olla yhteydessä: satu.sahla-juvankoski@akavanerityisalat.fi

Ajankohta

Alkaa:  

24.5.2024 09:00

Päättyy:  

24.5.2024 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Järjestäjä

Akavan Erityisalat ja MIELI ry

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen tapahtuman järjestäjälle käyttää tietojasi tämän tapahtuman osallistujarekisterissä. Käytämme tallentamiasi tietoja vain tämän tapahtuman järjestämiseen esim. ennakkomateriaalin lähettämiseen ja muuhun tapahtumasta tiedottamiseen sekä tapahtumahallintaan. Tietoja säilytetään tapahtuman jälkeen osallistumisen todentamista varten. Ilmoittautumistiedot poistetaan 6 kuukauden sisällä.

Voit lukea verkkosivuiltamme lajemman rekisteriselosteen: Näin käsittelemme henkilötietojasi